E1 Natal Vegan

Ainda falta para o Natal, mas tenho de começar a preparar a ementa para a ceia e para o dia de Natal. Este será o meu primeiro Natal vegetariano no qual ninguém da minha família é vegetariano logo vou ter que inovar e criar algo especial para mostrar que se pode ter uma refeição deliciosa sem ingredientes de origem animal.

Christmas is in a month and one week but I have to start preparing the menu for Christmas Eve and Christmas day. This will be my first vegetarian Christmas in which no one in my family is a vegetarian so I will have to innovate and create something special to show that one can have a delicious meal without ingredients from an animal source.

Problema número 1: Eu comecei à relativamente pouco tempo a cozinhar sem ovos e leite e ainda não consegui fazer bolos vegetarianos deliciosos dos quais um não-vegetariano iria querer comer.

Problem number 1: I started cooking without eggs and milk for some months now but I still did not make delicious vegetarian cakes which a non-vegetarian would like to eat.

Problema número 2: Não tenho receitas vegetarianas de Natal.

Problem number 2: I do not have Christmas recipes, vegetarian ones.

Neste primeiro episódio de Natal vegan (E1), tentei fazer um Pão-de-ló. Segui a receita do blog:   http://universoalimentos.blogspot.pt/2013/11/pao-de-lo.html

In this first episode of Christmas vegan (E1), I try to make Pão-de-ló (it is a traditional Christmas Portuguese cake)

O bolo ficou assim: The cake was like this:

IMG_20161111_203056.jpg

O tradicional Pão-de-ló é suposto ser assim: The traditional one is suppose to look like this (so fluffy):

pao-de-lo

Por isso uma desilusão. So it was a disaster.

Tentei depois inventar. Usei mais ou menos a mesma receita mas adicionei Aquafaba para lhe dar a textura fofa do Pão-de-ló . Mas não sei o quê que aconteceu o bolo aumentou de tamanho ficou uma hora no forno e depois como se fosse um soufflé foi-se abaixo e soltou um líquido viscoso… Certamente fiz algo errado.

Then I invent. I use the same ingredients from the first recipe and I add some Aquafaba so it could give the fluffiness of the Pão-de-Ló. But I do not know what happen but the cake did increase its size but after an hour in oven it crumbled like a soufflé and releases a gluey liquid… I did something wrong.

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